Thursday, June 26, 2008

PELANCARAN USRAH ONLINE
Assalamualaikum w.b.t..Selamat datang ke laman Usrah online.Tujuan ana mewujudkan laman ini adalah semata-mata untuk mencari keredhaan Allah S.W.T untuk menyebarkan kefahaman Islam yang betul kepada umum. Dewasa ini,umat Islam makin bertambah tapi pemahaman umat Islam itu sendiri terhadap Islam yang sebenar dan syumul(menyeluruh) makin berkurangan. Umat Islam hari ini di doktrin dengan pelbagai aliran pemikiran dari Barat atas nama modenisasi.

Antara aliran-aliran tersebut ialah sekularisme, kapitalisme, sosialis,hendonisme dan bermacam-macam lagi 'ism' yg menular di kalangan masyarat Islam hari ini. sekularisme contohnya,begitu menular di kalangan Umat Islam hari ini sehinggakan terdapat negaranya yang majoriti penduduknya beragama Islam menjadikan sekularisme sebangai 'teras' kepada negara tersebut. Jadi, benda ini sangatlah membimbangkan kita sebagai umat Islam kerana 'racun' yg telah disuntik secara halus oleh golongan kuffrar ke atas umat Islam hari tidak disedari sendiri oleh umat Islam pada hari ini.


Usrah yang ingin ana lancarkan dilaman ini bukanlah suatu benda yang baru atau asing lagi. Sejarah Usrah sudahpun bermula sejak zaman Rasulullah s.a.w lagi sewaktu awal penyebaran Islam di Mekah. Sistem usrah yang diguna pakai harini pun telah disusun oleh As-Syahid Imam Hassan Al-Banna berdasarkan konsep kesyumulan Islam itu sendiri.Tujuan Imam Hassan Al-Banna yang dikenali sebagai pengasas Ikhwanul muslimin ini membuat konsep usrah ini supaya Umat Islam kembali kepada ajaran Islam yg sebenar dan syumul sebagaimana yg diajarkan Rasulullah s.a.w berdasarkan Al-Quran dan As-sunnah. Supaya pemikiran umat Islam hari ini yang telah dikotori dengan pelbagai ideologi-ideologi dapat dikembalikan kepada pemikiran Islam yang sebenar dan syumul.

Jadi,usaha ana yang sangat kecil ini bukanlah satu usaha yang baru tapi hannyalah mata-mata rantai perjuangan Rasulullah S.A.W..Semoga apa yang dibuat ini mendapat keredhaan Allah S.W.T..Sekian...wallahualam


DENGAN LAFAZ بسم الله الرحمن الرحيم ANA MERASMIKAN PORTAL USRAH ONLINE- http://tintausrah.blogspot.com

5 comments:

ijad said...

salam.. apa khabar...

Anonymous said...

such a nice blog.


berto xxx

gambling online said...

For us when we visit some blog site our main objective is to ensure that we will be entertained with this blog.

ijad said...

salam... saya telah link blog ni...

Air Setitik Community said...

Please visit our updated blog at http://airsetitik.tk or http://airsetitik.co.cc

MY CURRICULUM VITAE

FREE BLOGGER TEMPLATE